Wat is de zomervakantie?

De zomervakantie is de langste schoolvakantie van het jaar. Meestal valt de zomervakantie in de maanden juli en augustus en duurt deze schoolvakantie 6 weken.

De zomervakantie toen en nu

Zomervakantie, de langste schoolvakantie van het jaar

De zomervakantie is onstaan in de agrarische tijd. Veel scholen gingen toen dicht in juli en augustus, omdat er veel werk op het land was te doen. Tegenwoordig is de zomervakantie voor veel gezinnen het moment om op reis te gaan.

Data zomervakantie vastgesteld

De data van de zomervakantie worden elk jaar vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en wordt gespreid over de regio's Noord-, Midden-, en Zuid-Nederland. Basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs moeten zich aan de data van deze schoolvakantie houden, tenzij er een bijzondere situatie is. Tussen het begin van de vakantie in de eerste regio en die in de laatste regio zit drie weken verschil.

In de zomervakantie ook veel bedrijven gesloten door de bouwvak

Naast de gesloten scholen zijn er ook veel bedrijven en bouwbedrijven gesloten tijdens deze schoolvakantie. In het midden van de zomervakantie valt namelijk de bouwvak van drie weken, ook wel de bouwvakvakantie genoemd.

Wanneer is de zomervakantie?


Deel via Facebook, Twitter of Email
© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer