Drukte tijdens wintersport vermijden? Wij geven je 5 tips!

Ga je op wintersport en heb je geen zin om je vakantie in de sneeuw op overvolle pistes door te brengen? Wij geven je een aantal gouden tips om de drukte te vermijden.

Geplaatst op 24 november 2016 door

1. Plan je wintersport in de kerstvakantie

5 tips om drukte op wintersport te vermijden

Meestal is het tijdens de schoolvakanties razendruk op de pistes, behalve tijdens de kerstvakantie! Omdat deze schoolvakantie in alle landen in dezelfde periode valt verwacht je veel drukte, maar de meeste brengen deze vrije dagen het liefst thuis door met hun familie.

2. Plan je skivakantie buiten de voorjaarsvakantie

Tussen 18 februari en 5 maart is het voorjaarsvakantie in 2017. Traditioneel gezien gaan in deze schoolvakantie de meeste Nederlanders op wintersport. De vakantie is in de jaren 70 zelfs in het leven geroepen zodat veel mensen op wintersport kunnen gaan. Om veel drukte op vakantie te voorkomen wordt vaak besloten om de vakantie te spreiden over de regio Noord, Midden en Zuid.

3. Houd rekening met de schoolvakanties in Duitsland

Denk je een rustige periode voor je vakantie geboekt te hebben, zul je zien dat er ineens veel Duitsers op wintersport te zijn. Om ook de drukte van Duitsers op de piste te vermijden kun je het beste even het overzicht van schoolvakanties in Duitsland erbij pakken.

4. Vermijd de weekenden

In het weekend is het altijd veel drukker op de pistes dan doordeweeks. Naast de mensen die op vakantie zijn vind je dan namelijk ook veel dagjesmensen uit Duitsland op de pistes. Vooral Duitsers die dicht bij de grens wonen zoeken van vrijdag tot en met zondag een skigebied in Oostenrijk op.

5. Boek je vakantie in een minder populair skigebied

Klinkt logisch, toch? Er zijn een aantal skigebieden die enorm populair zijn. De meeste Nederlanders zoeken altijd dezelfde skigebieden in Oostenrijk op om hun vakantie door te brengen. Vooral in de Tiroler regio is het elk jaar topdrukte. Kijk daarom eens wat verder en zoek een minder populair skigebied uit. Lekker rustig!

Terug naar het overzicht


© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer