Flexlessen: zelf bepalen hoe laat je naar school gaat en hoe laat je klaar bent

Basisscholen experimenteren met flexlessen waarbij kinderen zelf bepalen hoe laat ze beginnen en hoe laat ze weer naar huis gaan.

Geplaatst op 8 januari 2018 door

Met flexlessen bepalen kinderen zelf hun rooster

Eerder was al bekendgemaakt dat steeds meer scholen experimenteren met flexibele schoolvakanties. Op het Avila College in Hengelo kunnen de leerlingen sinds het begin van dit schooljaar zelf bepalen hoe laat ze beginnen en hoe laat ze weer naar huis gaan.

Met flexlessen bepalen kinderen zelf hun rooster

De leerlingen hebben elke dag drie vaste lesuren van 80 minuten en daarnaast hebben ze flexlessen van 40 minuten. Elke week moeten ze minimaal vijf flexlessen volgen, dat wordt bijgehouden met een stempelkaart. Wanneer je die flexlessen volgt bepaal je zelf. Dat mag 's ochtends, maar ook 's middags.

Een uur later naar school of wat eerder naar huis

Ook op basisschool De Beiaard in Oosterhout zijn ze nu begonnen met dergelijke flexlessen. Het is een groot succes. Leerlingen kunnen zelf aangeven wat voor flexlessen ze willen volgen en ze kunnen ook alvast op school met hun huiswerk aan de slag. Als je de ene dag een extra uur flexles hebt gevolgd kun je de andere dag een uurtje later beginnen. Of als je genoeg uren gemaakt hebt kun je 's middags lekker wat eerder naar huis. We zullen zien of er binnenkort meer scholen volgen met het aanbieden van een flexibel rooster.

Terug naar het overzicht


© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer