Landelijke onderwijsstaking 15 maart: alle scholen gesloten?

Ook in 2019 wordt er weer driftig gestaakt in het onderwijs. Vorig jaar werd er alleen nog gestaakt in het basisonderwijs, maar nu gaan ook de deuren van het voortgezet onderwijs, mbo, hbo en universiteiten dicht.

Geplaatst op 5 februari 2019 door

Vele miljoenen nog niet genoeg

Landelijke onderwijsstaking 15 maart: alle scholen gesloten?

Waarschijnlijk geïnspireerd door de gele-hesjes beweging in Frankrijk wordt er ook in Nederland weer volop gestaakt. Na de vele miljoenen die het onderwijs al heeft gekregen van het kabinet is het nog niet genoeg voor De Algemene Onderwijsbond (AOb) en het FNV.

Tijd om opvang te zoeken

Op vrijdag 15 maart zitten veel ouders weer met de handen in het haar. Deze keer is er een nationale staking in het basis-, middelbaar en hoger onderwijs aangekondigd. Er wordt maar liefst 4 miljard euro geëist voor minder werkdruk, hogeren salarissen en meer personeel.

Ouders met kinderen op een basisschool of middelbare school en studenten op het MBO, HBO of de universiteit moeten er rekening mee houden dat de deuren gesloten blijven. Voor sommigen is het een lekkere vrije dag, voor anderen begint wederom de stress om een oppas te vinden.

Wil je weten wanneer je kinderen nog meer vrij zijn? Bekijk dan het overzicht van alle schoolvakanties en feestdagen in 2019.

Terug naar het overzicht


© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer