Meer Nederlanders op vakantie in 2016

Als je kijkt naar het aantal Nederlanders dat het afgelopen jaar een vakantie heeft geboekt lijkt het erop dat de grootste crisis in Nederland definitief achter ons ligt!

Geplaatst op 14 november 2016 door

Korte vakanties rond de feestdagen populair

Meer Nederlanders op vakantie in 2016

Het blijkt dat er in 2016 weer meer vakanties zijn geboekt dan het voorgaande jaar. Vooral korte vakanties van een weekend of een midweek worden vaker geboekt. Deze vakanties worden meestal rond de korte schoolvakanties of rond feestdagen zoals Pasen, Pinksteren of Kerst gepland.

Als je zelf een weekendje of midweek weg wilt rond de feestdagen, raadpleeg dan dit handige overzicht van feestdagen en vrije dagen in 2017.

Langere vakanties vaak het buitenland

De korte vakanties worden meestal in Nederland zelf gevierd. Voor de wat langere vakanties zijn respectievelijk Frankrijk, Spanje en Duitsland nog steeds erg populaire bestemmingen. Deze langere vakanties in het buitenland vieren we het vaakst in de zomervakantie of rond de bouwvak.

Plan je zelf ook een vakantie voor het volgende jaar? Bekijk dan hier het overzicht van de schoolvakanties in 2017! Probeer ook rekening te houden met de bouwvak 2017, de prijzen liggen in deze weken vaak iets hoger.

Terug naar het overzicht


© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer