Nederland heeft helemaal niet zoveel vrije dagen

In deze periode van het jaar hebben we veel vrije dagen: Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren, etc. Maar hebben wij nou echt zoveel vrije dagen en feestdagen?

Geplaatst op 6 mei 2017 door

20 vakantiedagen en 8 feestdagen

Nederland heeft helemaal niet zoveel vrije dagen

Als je in Nederland fulltime werkt heb je recht op 20 vakantiedagen. Daarnaast telt ons land 8 officiële feestdagen. En dat valt eigenlijk best wel mee als je het vergelijkt met andere Europese landen. Al onze buurlanden kennen meer vrije dagen en Zweden spant de kroon met maar liefst 39 vrije dagen (waarvan 14 officiële feestdagen).

Veel feestdagen in dezelfde periode

Het lijkt alsof we veel vrije dagen hebben omdat de feestdagen zich vooral concentreren in de perode april/mei. Er zijn ook veel feestdagen of bijzondere dagen in Nederland waarop wij -in tegenstelling tot andere landen- gewoon aan het werk moeten, zoals op de Dag van de Arbeid.

Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag

Er zijn ook feestdagen, zoals Goede Vrijdag, die alleen voor gemeente ambtenaren een vrije dag zijn. En hoewel er wel steeds meer stemmen opgaan om van Bevrijdingsdag een jaarlijkse vrije dag te maken zijn we voorlopig op 5 mei alleen vrij tijdens Lustrumjaren die eens in de 5 jaar zijn.

Erg verwarrend allemaal. Als je wilt weten op welke feestdagen je nou echt vrij bent kun je het beste onze site in de gaten blijven houden!

Terug naar het overzicht


© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer