Wie stelt de data van de bouwvak vakanties vast?

De bouwvak is een vakantie van 3 weken, midden in het hoogseizoen. Veel mensen zullen vrij zijn, omdat er simpelweg veel (bouw)bedrijven gesloten zijn tijdens de bouwvak. Maar wie stelt eigenlijk de data van de bouwvak vast?

Geplaatst op 28 november 2016 door

Adviesdata vastgesteld door Bouwend Nederland

Wie stelt de data van de bouwvak vakanties vast?

De data van de bouwvak vakanties worden elk jaar vastgesteld door Bouwend Nederland. Dit is een vereniging van bouwbedrijven in Nederland. Eigenlijk bestaat de bouwvak niet meer, deze is meer dan 20 jaar geleden al afgeschaft. Bouwend Nederland geeft daarom alleen adviesdata, check dus even goed bij je werkgever of je ook echt vrij bent!

Data bouwvak afhankelijk van zomervakantie

De 3 weken bouwvak vallen altijd in de zomervakantie. Bij het bepalen van de adviesdata kijkt Bouwend Nederland daarom altijd naar de data die de overheid heeft vastgesteld voor deze schoolvakantie.

Bouwvak weken verspreid over regio Noord, Midden en Zuid

Veel mensen zullen in de zomervakantie op vakantie gaan. Om veel drukte te voorkomen worden de data van de bouwvak -net zoals de zomervakantie- verspreid over de regio's Noord, Midden en Zuid. Kijk hier of je schoolvakantie of bouwvak in regio Noord, Midden of Zuid valt!

Data bouwvak 2017 al bekend

Op dit moment zijn de adviesdata van de bouwvak 2017 al bekend gemaakt. Voor de data van de bouwvak 2018 hebben we de verwachte data alvast op de site geplaatst. Die data hebben we gebaseerd op het feit dat de bouwvak meestal 2 weken na de start van de zomervakantie begint, maar zijn officieel nog niet bekend gemaakt door Bouwend Nederland.

Terug naar het overzicht


© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer