Wintersport vakanties weer populairder in 2016

Net zoals vorig is er een stijging waargenomen in het aantal Nederlanders dat op wintersport vakantie gaat.

Geplaatst op 21 november 2016 door

Een miljoen Nederlanders op vakantie in de sneeuw

Wintersport vakanties populairder in 2016

Het blijkt dat mensen meer te besteden hebben nu Nederland uit de recessie kruipt. Een deel van dit geld gebruiken we om op vakantie in de sneeuw te gaan: maar liefst 1 miljoen Nederlanders zoeken in 2016 de skipiste op. De wintersportgebieden spelen hier ook op in, want onderzoek wijst uit dat de prijzen van skipassen ook elk jaar stijgen.

Met het vliegtuig naar de wintersportgebieden

Oostenrijk is nog steeds de populairste vakantiebestemming voor Nederlandse wintersporters. De helft van de wintersportvakanties die geboekt werden hadden Oostenrijk als bestemming. Ook Frankrijk, Duitsland en Zwitserland zijn erg in trek. Als je op wintersport gaat hoef je tegenwoordig niet meer met de auto op vakantie, je kunt ook met het vliegtuig! Er gaan namelijk steeds meer vluchten vanuit Nederland naar populaire wintersportgebieden.

Op wintersport in de schoolvakanties

Ben je zelf ook van plan om op wintersport te gaan en wil je de drukte vermijden? Probeer er dan rekening mee te houden dat de meeste Nederlanders in de kerstvakantie en in de voorjaarsvakantie naar de sneeuw gaan. In Oostenrijk zijn ook veel Duitsers op de pistes te vinden, de kerstvakantie in Duitsland valt ongeveer in dezelfde periode als in Nederland.

Terug naar het overzicht


© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer