Supboard kopen

Op onze site met de data van vakanties en feestdagen willen we je ook graag informeren over alle leuke dingen die je in je vrije tijd kunt doen. Zoals het razendpopulaire suppen! Het is niet verwonderlijk dat deze sport de laatste jaren erg populair is in Nederland: bij iedereen in de buurt is wel een meertje, vaart of andere plas waar je lekker doorheen kunt peddelen.

Supboard kopen

Het mooie aan deze sport is dat hij voor iedereen toegankelijk is, je hebt alleen maar een opblaasbare supboard nodig en je bent klaar om te gaan! Ok, je hebt natuurlijk ook een peddel en een pomp nodig, maar die worden vrijwel altijd wel bij je aankoop geleverd. De populariteit van opblaasbare boards zit 'm waarschijnlijk ook in het feit dat ze lekker compact zijn. Je laat de lucht eruit lopen en je kunt 'm makkelijk vervoeren en opbergen. Probeer dat maar eens met een zo'n harde plank! Het enige probleem is dat ze vrij prijzig zijn: voor een goed board betaal je al gauw een paar honderd euro. En probeer er maar eens eentje uit te zoeken... ze komen in nogal wat verschillende soorten en maten.


Kies een board die bij je past

Het aanbod supboards is om het op zijn zachtst te zeggen gigantisch. Er zijn tientallen merken die boards aanbieden in allerlei afmetingen in alle kleuren van de regenboog. Om je te helpen bij deze aankoop hebben we aantal zaken waar je op moet letten op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat jij de supboard koopt die het beste bij jouw past!

Wat is je gewicht?

Als je 90 kilo bent en denkt dat je met een lichte plank het water op kunt gaan sla je de plank behoorlijk mis (😀) en moet je rekening houden met een nat pak. Dan kun je beter voor grote lang plank gaan. Voor kinderen is het weer een heel ander verhaal, voor optimale wendbaarheid en drijfvermogen is een klein plankje perfect. Veel ouders vinden het ook leuk om samen met hun kind op 1 board te gaan suppen. Dat is natuurlijk heel erg gezellig en geen enkel probleem, als je dan bij het uitzoeken maar wel kiest voor een groot board dat geschikt is voor minimaal 120 kilo.

Waar ga je suppen?

Woon je in de buurt van de kust en ben je van plan om regelmatig op zee te gaan suppen? Dan kun je het beste kiezen voor een erg hard en breed board waarmee je de golven goed kunt trotseren en ook je evenwicht bewaart als er veel deining is. In kanalen wil het water ook nog wel eens onstuimig zijn, maar wanneer je door de grachten van de binnenstad wilt varen volstaat een wat smallere plank. Hier is het water immers veel rustiger.

Kies je voor snelheid of stabiliteit?

Hou je van een beetje snelheid en wil je graag je vrienden aftroeven op het water? Kies dan voor een plank met een erg spitse voor- en achterkant. Hiermee kun je je veel sneller over het water begeven. Je moet er wel rekening mee houden dat je wat instabieler bent dan wanneer je kiest voor een model met een stompe/ronde voor- en achterkant. Als je het echt droog wilt houden en niet als een verzopen kat thuis wilt komen is dat je beste keus.


Type supboards

Type supboards

Bij het uitzoeken van een board moet je je eigenlijk afvragen of je kiest voor snelheid of voor stabiliteit. De stelregels zijn als volgt:

 • Een dikke plank (15 cm) ligt aanzienlijk stabieler in het water ligt dan een dunne van 10 cm
 • Een smal board met een spitse punt gaat veel sneller dan een breed board met een ronde vorm
 • Een smalle plank is een stuk wendbaarder dan een brede

De meeste beginners kiezen daarom voor een stabiele allround sup. Ideaal voor kleine tochten. Het kost je wat meer moeite om voort te bewegen en ook het maken van bochten is wat lastiger, maar het grote voordeel dat je ervoor terugkrijgt is dat de kans op een nat pak aanzienlijk kleiner is dan bij andere modellen. Wanneer je al enige ervaring hebt en de stabiliteit hebt gevonden kun je kiezen voor touring board. Hiermee kun je je sneller voortbewegen en ben je wendbaarder in de bochten. Perfect voor de wat langere tochten! De echte pro's kiezen voor een racing supboard: dit zijn de langste, smalste en meest spitse modellen. Een stuk minder stabiel, maar wel razendsnel!


De beste supboards te koop

We hopen dat we je met deze informatie goed hebben kunnen voorbereiden op je aankoop. Zelf zijn we niet meer van onze boards af te slaan en we hopen dat jij binnenkort ook de smaak van het suppen te pakken krijgt. Eigenlijk zijn er tegenwoordig geen slechte boards meer te verkrijgen in Nederland, maar het is dus wel belangrijk dat je eentje kiest die bij jou past. Wij hebben daarom de best boards voor je op een rijtje gezet en bij elke plank de unieke eigenschappen vermeld. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt!

Beste all-round boards

Beste all-round boards

 • De meestverkochte boards
 • Veel stabiliteit
 • Perfect als je samen met je hond of kind wilt supen

All-round supboard kopen

Beste touring boards

Beste touring boards

 • Voor wat meer snelheid
 • Nog steeds vrij stabiel, maar enige ervaring is wenselijk
 • Perfect voor langere afstanden

Touring supboard kopen

Beste racing boards

Beste racing boards

 • Voor professionals
 • Wat minder stabiel, maar wel supersnel
 • Perfect voor wedstrijden op het water

Racing supboard kopen


Je supboard oppompen

Vrijwel alle opblaasbare boards worden geleverd in een pakket met onder andere een peddel en een handpomp. Om ervoor te zorgen dat je board stabiel op het water ligt en snel kan voortbewegen moet je 'm keihard oppompen. Dat is een workout op zich! Sommige mensen vinden het een fijne warming-up, maar anderen vinden het een onnodige belasting van hun rug, armen en benen. Als jij bij die laatste categorie hoort -en dat begrijpen we heus hoor, want dat pompen komt er nogal op aan- dan kun je het beste kiezen voor een elektrische pomp. Bij voorkeur eentje die je ook kunt aansluiten via de sigarettenaansteker van je auto.

Heb je geen zin om je in te spannen, maar wil je toch genieten van een mooie tocht op het water? Dan kun je natuurlijk ook altijd nog een boot huren! Veel watersport plezier!

Elektrische pomp voor supboard kopen


Deel via Facebook, Twitter of Email
© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer