Meivakantie 2018 in Nederland

Meivakantie 2018 basisonderwijs en voortgezet onderwijs

Meivakantie 2018

Regio Vakantiedata Week
Alle 28-4-2018 t/m 6-5-2018 18

Sommige scholen breiden de meivakantie met een week uit. Het ministerie van OCW adviseert 5 t/m 13 mei 2018. Informeer bij je school naar de definitieve data van deze schoolvakantie.

Let op! De vrijdag voor de meivakantie is het Koningsdag in Nederland, de vakantie begint een dag eerder omdat op die dag de scholen zijn gesloten. En in verband Hemelvaartsdag zijn er ook veel scholen die de kinderen nog een weekje extra vrij geven. Het ministerie van OCW adviseert hiervoor de week van 5 tot en met 13 mei, maar informeer altijd bij je school naar de definitieve data van de meivakantie.


Nog een paar dagen er tussenuit in de meivakantie?

Wil je er nog even lekker tussenuit met dit mooi weer? Boek dan een zeer aantrekkelijke lastminute meivakantie op Texel!

Schoolvakantie die ook wel de tulpvakantie wordt genoemd

De meivakantie is een schoolvakantie rond eind april / begin mei. Deze schoolvakantie duurt meestal een week en wordt zo gepland zodat feestdagen zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag in de schoolvakantie vallen. Sommige scholen breiden de meivakantie uit met een extra week (week 19, 5 t/m 13 mei). In die extra week is dit jaar ook het Eurovisie Songfestvial 2018 in Portugal.

Lees meer over de meivakantie of bekijk alle vakanties, feestdagen en vrije dagen in 2018

Deel via Facebook, Twitter of Email
© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer