Kerstvakantie 2027

Bekijk hier de data van deze schoolvakantie in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Compleet met weeknummers per regio Noord-Nederland, Midden-Nederland en Zuid-Nederland.

Kerstvakantie 2027

Regio Vakantiedata Week
Alle 25-12-2027 t/m 9-1-2028 52 t/m 1

Voor deze schoolvakantie worden alleen voorlopige data afgegeven door het ministerie van OCW

Wanneer is de kerstvakantie in 2027?

Kerstvakantie 2027

De kerstvakantie is een jaarlijkse schoolvakantie in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in Nederland die meestal 2 weken duurt. De schoolvakantie begint aan het einde van een kalenderjaar en eindigt in het begin van het kalenderjaar erop. Bekende feestdagen zoals kerst, nieuwjaarsdag en oudejaarsdag vallen vaak in deze twee vakantieweken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de herfstvakantie is zijn de data voor deze schoolvakantie in de regio's Noord-Nederland, Midden-Nederland en Zuid-Nederland gelijk. Omdat de data ieder jaar worden vastgelegd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zijn scholen verplicht de data te hanteren en mogen ze er zonder toestemming van het ministerie niet van afwijken.


Schoolvakantie aan het einde van het jaar

Niet alleen op scholen, maar ook op de werkvloer is het rond deze kerstperiode vaak erg rustig. Veel bedrijven en instellingen sluiten rond kerst en oud en nieuw hun deuren of leggen hun personeel verplichte vrije dagen op. Als dat niet het geval is willen veel werknemers zelf ook nog wel eens een paar vrije dagen rond de feestdagen opnemen.

Ook bij onze zuiderburen in België en Vlaanderen kennen ze een kerstvakantie van twee weken. Ook daar duurt de vakantie twee weken. In België begint deze schoolvakantie elk jaar in de week waarop kerst valt. De exacte data van de kerstvakantie 2027 in België hebben we voor je op een rijtje gezet op onze speciale website met schoolvakanties van onze zuiderburen.


Bekijk alle schoolvakanties in 2027

Deel via Facebook, Twitter of Email
© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer