Flexibele schoolvakanties

Bij de proef met flexibele schoolvakanties bepalen de ouders van de kinderen op de basisscholen zelf hun vakanties. In totaal doen er al 20 scholen mee aan de proef met flexibele schoolvakanties.

Vakantie buiten de vastgestelde schoolvakanties

Flexibele schoolvakanties buiten het hoogseizoen

Dit betekent dat twintig scholen zich niet meer hoeven te houden aan de landelijk vastgestelde schoolvakanties, als ze er maar wel voor zorgen dat de leerlingen 940 uur per jaar les krijgen.

Goedkoper op vakantie buiten het hoogseizoen

Bij de proef met flexibele schoolvakanties bepalen de ouders van de kinderen op de basisscholen zelf hun vakanties. Ouder zijn hier erg blij mee omdat ze met de flexibele schoolvakanties eindelijk in de gelegenheid zijn om buiten het hoogseizoen met de kinderen op vakantie te gaan.

Ouders mogen ook de lestijden bepalen

Naast de flexible vakanties mogen de aangewezen scholen ook experimenteren met flexibele lestijden. Zo kunnen de ouders op deze manier hun kinderen bijvoorbeeld maar 4 dagen per week naar school laten gaan. Vooral ouders zijn hier content mee, omdat ze met de flexibele lestijden soms makkelijker uitkomen met werktijden. De scholen die al flexibele tijden hanteren zijn erg geliefd bij veel ouders omdat ze het hele jaar open zijn, van 's ochtends vroeg tot 's avonds.

Minister geen voorstander, ouders wel

Eerder dit jaar probeerde minister Slob (Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) nog de stekker uit het experiment met flexibele schooltijden te halen omdat hij het risico voor de onderwijskwaliteit te groot vond. Uitendelijk is minister Slob door de Tweede Kamer terug gefloten, tot veel genoegen van veel ouders, kinderen en de directies van de betreffende scholen. Zij mogen doorgaan met hun flexibele schooltijden en hoeven niet zoals minister Slob voorstelde weer over te gaan op de reguliere lestijden.

Wanneer heb jij vakantie?


Deel via Facebook, Twitter of Email
© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer