Wat is Kerst en ben ik vrij op eerste en tweede Kerstdag?

Kerstmis is een feest waarop Christenen de geboorte van Jezus Christus vieren. In Nederland doen we dat altijd op 25 en 26 december. Het zijn officiële feestdagen, de meeste mensen zullen eerste en tweede Kerstdag een vrije dag hebben.

Kerst in Nederland verspreid over twee feestdagen

Kerst, ben je vrij op eerste en tweede Kerstdag?

Kerstmis is een belangrijke Christelijke feestdag die wordt gevierd op 25 december. In Nederland en veel andere landen in West-Europa wordt Kerstmis verspreid over twee feestdagen: eerste Kerstdag op 25 december en tweede Kerstdag op 26 december.

Wat vieren we met Kerst?

Tijdes de kerstdagen wordt door Christenen de geboorte van Jezus Christus gevierd. Tijdens deze feestdagen is het in Nederland gebruikelijk om een kerstboom in huis te zetten, kerstversieringen op te hangen en de vrije dagen samen met familie door te brengen.

Ben ik vrij op eerste en tweede Kerstdag?

De kerstdagen zijn officiële feestdagen en volgens de overheid betekent dit dat je dan een vrije dag hebt. Het kan zijn dat je wel aan het werk moet, bijvoorbeeld als je in de zorg werkt. Check dus wel even je CAO of je ook echt vrij bent en of je misschien een toeslag krijgt voor het werken op deze feestdagen.

De kerstvakantie: een schoolvakantie rond de kerstdagen

De kerstvakantie is een schoolvakantie die vaak twee weken duurt aan het einde van een kalenderjaar. Veel scholen geven leerlingen vrij in de week waarin de kerstdagen vallen en in de week waarin nieuwjaarsdag en oudejaarsdag vallen.

De data van Kerst


Deel via Facebook, Twitter of Email
© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer