Meivakantie 2025

Bekijk hier de data van deze schoolvakantie in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Compleet met weeknummers per regio Noord-Nederland, Midden-Nederland en Zuid-Nederland.

Meivakantie 2025

Regio Vakantiedata Week
Alle 26-4-2025 t/m 4-5-2025 18

Voor deze schoolvakantie zijn alleen voorlopige data afgegeven door het ministerie van OCW
Sommige scholen breiden de meivakantie met een week uit. Het ministerie van OCW adviseert 24 april t/m 3 mei 2025. Informeer bij je school naar de definitieve data van deze schoolvakantie.

Wanneer is de meivakantie in 2025?

Meivakantie 2025

De meivakantie is een schoolvakantie in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs die ieder jaar rond eind april/begin mei plaats zal vinden. Deze schoolvakantie duurt meestal een week en wordt vaak zo gepland zodat bekende feestdagen in Nederland zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag in de schoolvakantie vallen. Zoals ieder jaar worden ook in 2025 de data van de meivakantie vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Dit betekent dat -in tegenstelling tot bijvoorbeeld de voorjaarsvakantie- alle basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs zich aan deze data moeten houden en toestemming aan het ministerie moeten vragen als ze van de data af willen wijken. De data die door het ministerie van OCW worden vastgesteld zijn voor deze vakantie gelijk voor alle regio's in Nederland. Het maakt dus niet uit of je in Noord-Nederland, Midden-Nederland of Zuid-Nederland woont: op deze vakantie is geen vakantiespreiding per regio van toepassing.


Ook wel bekend als de tulpvakantie

Sommige mensen noemen deze vakantie ook wel de tulpvakantie. Informeer wel altijd goed bij je school hoe lang je vakantie precies duurt. Als er feestdagen en vrije dagen net buiten de vastgestelde vakantieweek vallen willen scholen er nog wel eens een paar extra vrije dagen aan vast plakken, waardoor het lijkt alsof je niet één maar twee weken vakantie hebt. Ook bij onze zuiderburen in België en Vlaanderen kennen ze een schoolvakantie die vergelijkbaar is met onze meivakantie: de paasvakantie. Deze duurt echter twee weken en wordt vaak iets eerder rond Pasen gevierd. De exacte data van de paasvakantie 2025 in België hebben we voor je op een rijtje gezet op onze Belgische website.


Bekijk alle schoolvakanties in 2025

Deel via Facebook, Twitter of Email
© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer