Herfstvakantie 2028

Bekijk hier de data van deze schoolvakantie in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Compleet met weeknummers per regio Noord-Nederland, Midden-Nederland en Zuid-Nederland.

Herfstvakantie 2028

Regio Vakantiedata Week
Noord 14-10 t/m 22-10-2028 42
Midden 21-10 t/m 29-10-2028 43
Zuid 21-10 t/m 29-10-2028 43

Voor deze vakantie geeft het ministerie van OCW alleen adviesdata, scholen mogen hier van afwijken.
Voor deze schoolvakantie zijn alleen voorlopige data afgegeven door het ministerie van OCW

Regio indeling schoolvakanties

Wanneer is de herfstvakantie in 2028?

Herfstvakantie 2028

De herfstvakantie is een jaarlijkse terugkerende schoolvakantie in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in Nederland die vaak in één van de laatste twee weken van oktober valt. Net zoals voor de zomervakantie wordt er ook voor deze schoolvakantie 'vakantiespreiding' gehanteerd. Door deze vakantiespreiding zijn er per regio (Noord-Nederland, Midden-Nederland en Zuid-Nederland) verschillende data waarop de herfstvakantie begint en eindigt. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat wanneer de zomervakantie in een je regio laat begint de herfstvakantie dat jaar ook iets later zal beginnen. Weet je niet precies onder welke regio de plaats van je school valt? Dan kun je altijd ons handige overzicht met regio indelingen voor vakantiespreiding in Nederland raadplegen.


Scholen mogen andere data hanteren

Het is verder goed om te weten dat de bovenstaande data slechts adviesdata data zijn die afgegeven worden door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Als de medezeggenschapsraad van een school het er mee eens is, mag een school van deze data afwijken zonder hiervoor nog toestemming te vragen bij het ministerie van OCW. Informeer daarom altijd goed bij je school wanneer de vakantie precies begint en eindigt.

Ook bij onze zuiderburen in België en Vlaanderen kennen ze een herfstvakantie. Daar wordt het ook wel de Allerheiligenvakantie wordt genoemd om de elk jaar in de week van Allerheiligen valt. Wil je weten wanneer onze Belgische en Vlaamse vrienden vakantie vieren? Voor jou hebben we de data en de weeknummers van de herfstvakantie 2028 in België op een rijtje gezet op onze Belgische website.


Bekijk alle schoolvakanties in 2028

Deel via Facebook, Twitter of Email
© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer