Wat is Koningsdag?

Koningsdag is een officiële nationale feestdag in Nederland en valt op 27 april. Die dag wordt de verjaardag van koning Willem-Alexander gevierd.

Officiële nationale feestdagen

Koningsdag is een nationale feestdag en vrije dag

Koningsdag is één van de twee officiële nationale feestdagen in Nederland. Naast Koningsdag op 27 april is ook Bevrijdingsdag op 5 mei een nationale feestdag.

Is Koningsdag een vrije dag?

In tegenstelling tot Bevrijdingsdag heeft op Koningsdag in principe iedereen in Nederland een vrije dag, maar informeer altijd wel even goed bij je werkgever.

Voorheen Koninginnedag

In 2013 werd in Nederland voor het laatst Koninginnedag gevierd op 30 april. Op deze dag was de troonswisseling waarbij koningin Beatrix werd opgevolgd door prins Willem-Alexander als Koning der Nederlanden. Sindsdien vieren we op 27 april Koningsdag.

Festiviteiten op Koningsdag

De koninklijke familie bezoekt op 27 april meestal 2 (soms 1 of 3) gemeenten. Op de route door de gemeenten worden veel evenementen georganiseerd. Op Koningsdag zijn er door heel Nederland vrijmarkten, kleedjesmarkten en andere festiviteiten en wordt veelal de Nederlandse vlag uitgehangen.

Op wat voor dag is Koningsdag?


Deel via Facebook, Twitter of Email
© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer