Carnavalsvakantie 2024

Bekijk hier de data van deze schoolvakantie in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Compleet met weeknummers per regio Noord-Nederland, Midden-Nederland en Zuid-Nederland.

Carnavalsvakantie 2024

Regio Vakantiedata Week
Noord 17-2-2024 t/m 25-2-2024 8
Midden 17-2-2024 t/m 25-2-2024 8
Zuid 10-2-2024 t/m 18-2-2024 7

Voor deze vakantie geeft het ministerie van OCW alleen adviesdata, scholen mogen hier van afwijken.
Voor deze schoolvakantie zijn alleen voorlopige data afgegeven door het ministerie van OCW

Regio indeling schoolvakanties

Wanneer is de carnavalsvakantie in 2024?

Carnavalsvakantie 2024

De carnavalsvakantie is eigenlijk hetzelfde als de voorjaarsvakantie of de krokusvakantie. In het zuiden van Nederland wordt deze vakantie in de volksmond voornamelijk 'carnavalsvakantie' genoemd. Erg vreemd is dat niet, want voor deze schoolvakantie van een week geeft het ministerie van OCW eigenlijk alleen adviesdata. Dat betekent dat scholen hier dus van af mogen wijken. En dan komt voor veel mensen goed uit! Want in het zuiden van ons kikkerland wordt deze vakantie namelijk zo veel mogelijk afgestemd op carnaval. Het kan dus zijn dat in je in een andere regio of in een ander landsdeel op een ander moment vrij bent.


Carnavalsvakantie mogelijk op andere data dan adviesdata ministerie

Carnaval is een groot volksfeest dat een katholieke oorsprong heeft. Het feest duurt ook in 2024 officieel 3 dagen van zondag tot en met dinsdag, maar meestal beginnen de festiviteiten al een stuk eerder en willen ze ook nog wel eens uitlopen ;)

Carnaval begint dit jaar op zondag 11 februari in week 7 en duurt tot en met 13 februari. Dit betekent dat een groot deel van de scholen in het zuiden zullen bepalen dat de kinderen in die week vrij zijn. Dit kan dus afwijken van de adviesdata die door het ministerie van OCW zijn afgegeven. Informeer natuurlijk altijd even goed bij je school wanneer je precies vrij bent!

Bij onze zuiderburen in Belgiƫ vindt de vakantie overigens elk jaar plaats in de week van Aswoensdag en begint deze op de zevende maandag voor Pasen. Vreemd genoeg spreken ze daar niet van een carnavalsvakantie, maar juist van een krokusvakantie. Bekijk hier de data van de krokusvakantie 2024 in Belgiƫ.


Bekijk alle schoolvakanties in 2024

Deel via Facebook, Twitter of Email
© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer