Alles wat je moet weten over parkeren bij Nederlandse vliegvelden

Het plannen van een reis begint vaak met het kiezen van een bestemming, het boeken van vliegtickets en het regelen van accommodatie. Maar één belangrijk aspect dat soms over het hoofd wordt gezien, is het regelen van parkeergelegenheid bij het vliegveld.

In dit artikel zullen we ingaan op alles wat je moet weten over parkeren bij Nederlandse vliegvelden. Ook zullen we ingaan op de verschillen die er zijn tijdens de drukke vakantieperiodes en de rustige periodes buiten de vakanties om.

Geplaatst op 27 juni 2023 door

Alles wat je moet weten over parkeren bij Nederlandse vliegvelden

De verschillende parkeermogelijkheden

Bij de meeste Nederlandse vliegvelden heb je diverse parkeeropties om uit te kiezen, afhankelijk van je budget en behoeften. Houdt er rekening mee dat de mogelijkheden per luchthaven kunnen verschillen.

Lang parkeren

Deze optie is ideaal voor reizigers die voor langere tijd weggaan. Het biedt vaak voordelige tarieven en bevindt zich op enige afstand van de terminal. Er zijn gratis pendeldiensten beschikbaar om je naar de luchthaven te brengen.

Kort parkeren

Als je slechts voor een korte periode op reis gaat, bijvoorbeeld voor een weekendje weg tijdens de kerstvakantie, is kort parkeren een handige keuze. De parkeerterreinen zijn doorgaans dichtbij de terminal gelegen, maar de tarieven zijn iets hoger.

De methodes van parkeren

Het proces van parkeren kan verschillen, er worden namelijk verschillende parkeerservices aangeboden. Bij de meeste luchthavens zijn er drie verschillende methodes te onderscheiden.

Shuttle parking

Parkeren met een shuttleserivce, of ook wel een pendeldienst genoemd, is doorgaans de meest voordelige manier van parkeren. Hierbij wordt je na het parkeren van je auto naar de luchthaven gebracht in een shuttlebus. Omdat deze manier van parkeren wat tijdsintensiever is ten opzichte van de andere parkeervormen, ben je wat voordeliger uit.

Valet parking

Voor extra gemak kun je kiezen voor valet parking. Bij deze service laat je jouw auto achter bij de terminal en wordt deze voor je geparkeerd door een chauffeur. Bij terugkomst staat je auto weer klaar bij de aankomsthal. Een snelle, comfortabele maar vaak ook prijzige manier van parkeren.

Parkeren op loopafstand

Iedere luchthaven beheert ook verschillende parkeerterrein op loopafstand. Deze parkeerterrein zijn vaak de meest prijzige opties, omdat je in dit geval betaalt voor het gemak. Je parkeert simpelweg je auto en gaat te voet door naar de luchthaven. Veel gemakkelijker gaat het niet worden.

Parkeren op loopafstand

Iedere luchthaven beheert ook verschillende parkeerterrein op loopafstand. Deze parkeerterrein zijn vaak de meest prijzige opties, omdat je in dit geval betaalt voor het gemak. Je parkeert simpelweg je auto en gaat te voet door naar de luchthaven. Veel gemakkelijker gaat het niet worden.

Parkeerplek bij vliegveld

Online vergelijken en reserveren

Om zeker te zijn van een parkeerplek bij het vliegveld en om mogelijk geld te besparen, is het aan te raden om online vooraf te reserveren. Veel parkeeraanbieders en vergelijkings- en boekingsplatformen bieden online boekingssystemen waar je eenvoudig je parkeerplek kunt reserveren en betalen.

Via een online vergelijkings- en boekingsplatform kan je gemakkelijk achterhalen wat de parkeermogelijkheden zijn bij een specifieke luchthaven. Daarnaast kan je in de meeste gevallen ook direct online een reservering maken.

Of je nu dus zoek naar een Eindhoven Airport parking of wellicht een parkeerplaats bij een Duitse of Belgische luchthaven, je hebt het eenvoudig online geregeld.

Wat extra handige tips

Nu je weet hoe je jouw auto kan parkeren en hoe je een parkeerplaats kan reserveren, kan je jouw volgende reis al bijna aftrappen. Om er zeker van te zijn dat je alles in goede banen leidt zetten we nog een aantal handige tips op een rijtje.

Meer inzicht in de parkeertarieven

De parkeertarieven kunnen enorm variëren. Niet alleen per parkeeraanbieder of luchthaven, maar ook per periode. De tarieven worden gebaseerd op vraag en aanbod. Tijdens vakantieperiodes is de vraag hoger en hierdoor vallen ook de prijzen hoger uit.

Dit betekent dat een parkeerplaats tijdens de zomervakantie soms al twee tot drie keer zo duur kan zijn dan buiten de vakantieperiodes om. Wanneer je zoveel mogelijk wilt besparen dan is het raadzaam om vakantieperiodes te vermijden.

Houdt rekening met drukte

De drukte bij luchthavens zoals Schiphol was tijdens de zomer van 2022 een groot thema. Een tekort aan security zorgde voor veel oponthoud bij verschillende luchthavens. Deze drukte trok zich door naar de parkeerterrein. Probeer rekening te houden met wat de luchthaven communiceert, maar houdt ook rekening met eventuele vertraging tijdens het parkeren.

Veiligheid:

Bij het kiezen van een parkeerplaats is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van je voertuig. Controleer of het parkeerterrein beveiligingsmaatregelen heeft, zoals camerabewaking en is afgesloten middels een slagboom en/of omheining. Daarnaast is het verstandig om waardevolle spullen uit het zicht te plaatsen en je auto goed af te sluiten.


Terug naar het overzicht


© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer