Een lange reis voorbereiden: zo doe je dat!


Geplaatst op 20 december 2023

Een lange reis voorbereiden: zo doe je dat!

Ben jij een echte reisliefhebber en van plan om meerdere maanden weg te gaan? Fantastisch idee! Maar ook een beetje spannend natuurlijk en de juiste voorbereidingen moeten getroffen worden. Sluit bijvoorbeeld een goede reisverzekering af bij Allianz Direct. Dit zijn de voorbereidingen die je kunt treffen voor een lange reis.

Verzekeren

Sluit allereerst een reisverzekering af om jezelf te beschermen tegen verlies van bagage, diefstal, een ziekte of andere vervelende dingen die op reis kunnen gebeuren. Je kunt een tijdelijke reisverzekering afsluiten die loopt van het begin van je reis tot het einde ervan. Als je vaak reist is een doorlopende reisverzekering wellicht een beter idee. Zeker voor een lange reis kan je daar op de lange termijn goedkoper mee uit zijn. Lees meer over reisverzekeringen.

Een reisplan uitstippelen

Het kan een hoop stress schelen wanneer je weet wanneer je waar naartoe gaat, hoelang dat duurt en waar je slaapt. Het kan fijn zijn om eventuele vluchten al te boeken. Zet alles in een document op je laptop bij elkaar. Ook als je op de bonnefooi gaat reizen kan het geen kwaad om toch even globaal te kijken waar je naartoe gaat. Als je ver gaat reizen, moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat je voor sommige landen bepaalde vaccinaties nodig gaat hebben.

Geldzaken

Lang reizen betekent vaak: niet werken en dus geen inkomsten. Misschien heb je gespaard, maar als je veel toffe dingen wil doen en vaak buiten de deur eet, gaat het geld toch snel op. Houd er rekening mee dat reizen in Azië en Oost Europa relatief goedkoop is, maar dat Australië en West Europa een flinke aanslag op je portemonnee kunnen zijn. Stel vast hoeveel je wekelijks mag uitgeven aan activiteiten, eten en accommodatie.

Gezondheid

Heb je bepaalde vaccinaties nodig voor landen waar je naartoe gaat? Haal ze zo snel mogelijk. Zorg ook voor een goede reisapotheek met wat pijnstillers, O.R.S. en iets voor je darmen.

Een goede backpack

Lange reizen maken met een rolkoffer is niet bepaald aan te raden. Investeer in een goede backpack, een lekker grote van zo’n 90 liter. Zorg dat hij voldoende handige zijvakjes heeft zodat je al je spullen handig kunt scheiden van elkaar in je tas. Naast een goede backpack is een heuptasje voor waardevolle spullen ook handig. Koop ook een goede dagrugzak, zodat je niet overal met een enorme tas loopt te zeulen. Met deze tips ben jij goed voorbereid!


Terug naar het overzicht


© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer