Landelijke staking basisscholen en voortgezet onderwijs 6 november

Als het kabinet niet snel aan de claim van ruim 423 miljoen voldoet zal er op woensdag 6 november weer een landelijke stakingsdag zijn.

Geplaatst op 29 september 2019 door

Meer geld nodig voor hogere salarissen

Landelijke onderwijsstaking 15 maart: alle scholen gesloten?

De vakbonden en werkgevers hebben deze claim afgelopen zomer bij het kabinet neergelegd, ze vinden dat het geld nodig is voor hogere salarissen en om de werkdruk te verlagen door het lerarentekort aan te pakken.

Medio oktober hebben de betrokken partijen nog een overleg met het kabinet. Mocht daar niks uitkomen dan zullen de deuren van alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs gesloten blijven op 6 november.

Vrij nemen of oppas zoeken?

Voor ouders lijkt dit vervelend omdat ze wederom een dag vrij moeten nemen of oppas moeten regelen. Maar volgens de vakbonden kan het zonder geld in de toekomst alleen nog maar erger worden: op dit moment worden namelijk regelmatig kinderen naar huis gestuurd omdat er een tekort aan leraren is en onlangs heeft een school in Amsterdam zelfs definitief zijn deuren moeten sluiten.

Wil je weten wanneer je kinderen nog meer vrij zijn? Bekijk dan het overzicht van alle schoolvakanties en feestdagen in 2019 en alle schoolvakanties en feestdagen in 2020.

Veel bekeken pagina's


Terug naar het overzicht


© vakantiedagennederland.nl / privacy, cookies en disclaimer